top of page

emotiestempels getest door juf Alexandra en haar kleuters

Het verslag van juf Alexandra:


Allereerst van start gegaan met de emotiestempels in het heen- en weerschriftje van één van mijn kleuters. Deze heeft moeite met emotie-regulatie en impulsen beheersen. ik noteer in het schriftje hoe de dag geweest is en stempel er het desbetreffende gevoel bij. De kleuter mag ook stempelen hoe hij zich voelde die dag.
In ons BC (belangstellingscentrum) de kleur van emoties hebben we van een ronde houten kaasdoos onze eigen gevoelensmeter geknutseld. De juf verdeelde de doos in 6 stukken en de kleuters moesten deze schilderen in de 6 kleuren van de gevoelens. Daarna mochten de kleuters de gevoelensstempels op een wit blad stempelen, uitknippen en op de juiste kleur kleven.

algemene conclusie:

Ik heb de stempels voornamelijk op papier gebruikt en dat ging zeer vlot. Enige nadeel is dat de inkt in het hout trekt en de stempels er op zich niet meer zo netjes uitzien.

Ook stempelen in zelfgemaakt speeldeeg (aka zoutdeeg) ging aardig. Resten verwijderen ging gemakkelijker als het deeg opgedroogd was.44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page