top of page

emotiestempels getest door juf Yasmine en haar 1ste leerjaar

Eerst en vooral een dikke pluim voor het vertrouwen en voor de prachtige ‘klantendienst’ van Appleblues. Je vragen of bezorgdheden worden meteen beantwoord!

Na wat gedoe door de pakjesleverdienst, kon ik eindelijk mijn stempels in ontvangst nemen.


Wat voelden mijn 21 kindjes uit het eerste leerjaar en ik ons enorm vereerd dat wij de uitverkorenen waren om de emotiestempels te testen.

Meteen begonnen de kindjes (en de juf ) hun ogen te blinken van trots.


Ik las aan mijn klas eerst het prentenboek ‘De kleur van emoties’ voor zodat ze met de verschillende emoties leerden kennismaken.

Al snel merkte ik aan enkele gezichtjes dat het deugd deed om hen te helpen hun emoties te verwoorden en vooral om ze nog eens te laten voelen dat elke emotie welkom is in onze klas.Ik stempelde de verschillende stempels op gekleurd papier - passende bij de kleuren uit het boek - zodat het voor de kinderen een duidelijk geheel zou zijn. Ik kleefde ze op onze spiksplinternieuwe klasbrievenbus en vertelde aan mijn kids wat de bedoeling zou zijn.De kinderen kregen even de tijd om na te denken hoe ze zich op dat moment voelden. Ze mochten hun emotie stempelen en gingen daarna verder aan de slag met het kleuren van hun emotiemannetje en het verwoorden en tekenen van wat er allemaal in hun hoofdjes omging.De emotiestempels komen heel mooi overeen met de prenten in het boek, wat het voor de kinderen makkelijk maakt om het te herkennen. De stempels zijn zowel voor de kinderen als voor de juf makkelijk hanteerbaar. Soms was ik als juf wat onhandig en dopte ik ook mijn vingers in de inkt, maar dat zal dan vooral aan mijzelf gelegen hebben . Ik denk dat een handvat minder handig zou zijn omdat je dan de stempel niet meer zou zijn. Dus voorzichtig in de inkt doppen en de wondermooie stempel verschijnt!De emotiestempels zijn een echte aanrader!


Veel enthousiaste en dankbare groetjes,

(juf) Yasmine van het eerste leerjaar.54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page