top of page

Stan (2,5jaar) en Ann testten kleistempels

Hierbij het hele fijne verslag van mama Ann.

Dankjewel proefkonijntjes!
Met veel plezier ontvingen wij onlangs een mooie set van 6 kleistempeltjes. Na een vakantie gevuld met "Coronaproof" Herfstwandelingen, konden deze stempeltjes op veel bijval rekenen bij onze kleuter Stan (2,5 jaar).

Vooral de paddenstoel en de Herfstblaadjes waren immers exact hoe we ze in het bos gezien hadden! Dat was al het eerste kleine gelukje voor Stan. Het tweede gelukje meldde zich al snel aan, toen hij ontdekte dat je de stempeltjes op elkaar kan stapelen, blokje voor blokje! (Zie foto)

Natuurlijk wordt zo'n stapeltoren nadien met veel geschater omvergeduwd, en kon mama haar klein gelukje dan weer vinden in het feit dat de stempeltjes onbeschadigd en mooi in tact bleven (ook na 10 keer stapelen en omverduwen..:))


Na deze eerste ontdekkingstocht, werd er met plezier overgegaan tot het uittesten van de stempeltjes. We gebruikten hiervoor bruine plasticine van Play Doh, materiaal waar Stan al vertrouwd mee was. Stan koos zelf steevast de paddenstoel, maar ook de andere stempels kwamen aan bod.

De fijne afwerking van de stempels zorgde er naar mijn gevoel voor dat mijn kleuter met veel zorg te werk ging. Ik kon vaststellen dat een keer duwen voldoende was om een mooie afdruk te krijgen. Stan genoot zichtbaar van dit proces, en nog meer van het mooie eindresultaat! Dit is de uitgelezen manier om de fijne motoriek van je kleuter te oefenen op een speelse manier!

Bedankt om ons deze kans te geven, je kan altijd op ons rekenen om opnieuw in ons proefkonijnpakje te kruipen! ;)

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page