juf Chloë en haar kleuters stempelen met Sint en Piet


"Ik testte vandaag de stempels uit in mijn klasje.

De kleuters kregen op voorhand allemaal een briefje in hun brievenbus met daarop de stempel en hun symbooltje.. Hierop stond dat Sint hen niet kan komen bezoeken, maar wel lekkers en speelgoed gaat brengen. Toen de Sint in onze klas geweest was met lekkere snoepjes, lag er een brief bij (met zijn stempels - die mijn kleine dropjes meteen opmerkten) waarop stond dat hij het heel leuk zou vinden als we inpakpapier zouden maken met zijn mooie stempels. Dit deden we ook! De kleuters mochten ook zelf stempelen!


De stempels zijn echt een meerwaarde vind ik. Je kan er zoveel kanten mee uit. Ik gebruikte ze nu op briefjes en als cadeautje van de Sint, maar ook afhankelijk van de leeftijd kan ik nog heel wat andere leuke dingen bedenken. Zo zou het bij de oudste kleuters leuk zijn om te gebruiken in de cijfer- en letterhoek, als toevoeging aan hun brieven en tekeningen. Ook een kleurenspelletje (als je de sint en pietjes inkleurt) lijkt me een optie!


Persoonlijk zou voor mij het houtje waarop de stempel zit wat dikker mogen zijn. Mijn vingers hingen nogal snel vol met inkt doordat je de stempel aan de zijkant moet vasthouden.


De kleuters vonden het alleszins een superleuke activiteit in de klas en ik ben er zeker van dat de komende twee weken de stempels nog vaak aan bod gaan komen!